Lun linsesalat med svampe og æbler

Lun linsesalat med svampe og æbler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 dl grønne linser
1 løg
1 fed hvidløg
1 æble, rødt
0,5 bk østershatte
150 g gedeost
5 dl bouillon, grønsags
0,5 dl valnøddekerner
olivenolie
salt og peber
-----------------------
ciabatta brød

Fremgangsmåde:

Linser har fået et uheldigt ry som værende noget for spartanske helsefanatikere. Men når man sætter dem sammen med svampe, en lækker gedeost og valnøddekerner, er det altså ikke synd for nogen! Hvis du ikke kan lide gedeost, så brug en god feta i stedet. Men ikke tern, det er kikset. Osten skal smuldres. Opvarm lidt olie i en gryde og sauter løgbåde og hvidløgsskiver gyldne.Tilsæt de skyllede linser og vend dem kort rundt. Kog dem med bouillon i ca. 30 minutter, men følg anvisningen på emballagen, det kan variere lidt fra mærke til mærke. Mens linserne koger, snitter du æblet i smalle både og svampene i mindre stykker og svitser dem i lidt olivenolie. Drys med salt og peber. Når linserne er færdige, vendes de forsigtigt sammen med æblebåde og ristede svampe. Del osten i mindre stykker og vend også den i retten. Drys med de hakkede valnødder. Server linsesalaten med et godt brød.