Lumholdts fiskeforret

Lumholdts fiskeforret

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

200 g hellefisk
200 g rødtunge
1,5 fiskeskrog
5 peberkorn
1 løg
2,5 fløde
2 hvidvin
8 kartofler
0,5 squash
2 gulerod
1 persillerod
spinat, frisk
olivenolie
100 g parmesan ost, revet
salt og peber

Fremgangsmåde:

Fiskeskrog, peberkorn, løg + 3 dl vand bringes i kog - skummes - simrer svagt i 20 min. Sies gennem vat. Koges - sammen med hvidvin - ind til det halve. Fløde tilsættes og koges igennem til "lidt tyk" konsistens. Salt og peber. Squash, gulerod og persillerod skæres i små tern og dampes i 5 min. Spinat skylles og blancheres. Hakkes groft. Fisk skæres i mundrette stykker. Svitses i olivenolie i ½ min på hver side. Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver. 4 ovnfaste portionstallerkener smøres med olie. Kartofler arrangeres smukt i rosette-mønster. Salt og peber. 15 - 20 min i ovn ved 200 grader (kartoflerne skal lige være nok). Spinat lægges i midten. Grøntsagerne ligeledes - som en fuglerede. Derefter fiskestykkerne. Saucen hældes ved, så kartoffel-rosetten næsten dækkes. Til sidst reven ost. Gratineres i ovn ca 15 min. Godt brød til. Og hvidvin. En smuk, farverig og velsmagende forret, hvor ingredienserne (fisk og grønt) kan tilpasses årstid og temperament.