Luftig Chokoladekage

Luftig Chokoladekage

Forberedelses tid:

Antal:

20

Ingredienser:

175 g Smør
1 dl vand
3 spsk kogechokolade
250 g sukker
250 g Mel
2 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
1 tsk vanilie
1 dl yoghurt naturel
2 stk æg
75 g smør
3 spsk kogechokolade
1 spsk mælk
3 dl flormelis
1 tsk vanilie

Fremgangsmåde:

Smør, vand og kakao koges op i en gryde på svag varme. Den let afkølede masse hældes i en skål, hvortil sukker tilsættes og røres ud. Mel blandet med bagepulver, salt og vanilie røres i massen, hvorefter yoghurt naturel røres i. Æggene tilsættes ét af gangen. Dejen hældes i en smurt form, gerne bradepande 20x30 cm eller springform. Kagen bages i 40 min, i 200 grader varm ovn. (ved varmluft ovn nedsættes bagetiden med 5-10 minutter og temperaturen kan nøjes med at være 180 grader). Når kagen er færdig, skal den afkøle let i formen.

Imens laves glasuren på følgende måde: Smør, kakao og mælk varmes op. Må ikke koge, dette er meget vigtigt. Når massen er blandet godt, tages gryden af varmen og flormelis tilsat vanilie, tilsættes lidt efter lidt. Konsistencen skal være cremet og fyldig. Glasuren smøres ud over den lune kage, der med fordel kan serveres med det samme. Glasuren størkner ikke, men bevarer sig blød også efter et par dage. God fornøjelse