Lillebæltsgryde

Lillebæltsgryde

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g oksekød, tern
150 g bacon
2,5 løg
200 g champignon
2 dl rødvin
5 dl vildtsky
0,5 tsk timian, tørret
2 spsk tyttebærmarmelade
3 dl creme fraiche
5,5 knuste enebær
2,5 dl piskefløde
1 dl sherry
1 spsk danablu
madkulør
smørbolle

Fremgangsmåde:

Kød og bacon skæres i tern eller strimler og brunes i smør. Der tilsættes champignon og løg som også får farve. Rødvin tilsættes og det simre i ca. 5 min. Timian og vildtsky tilsættes i gryden til det dækker. Vildtgryden koger i ca. ½ time til kødet er mørt ved svag varme, hvorefter marmelade, creme fraiche, danablu og sherry tilsættes sammen med fløden.

Retten står nu og simrer under omrøring, gerne i 1-2 timer.

Til slut justeres med madkulør og evt. jævnes med smørbolle.

SERVERING: Serveres med kartoffelkroketter elller kartofler og frisklavet agurkesalat. Pyntes evt. med friskhakket persille på toppen.