Lilla auberginer svitset i grøn curry

Lilla auberginer svitset i grøn curry

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g aubergine
2 spsk olie
4 fed hvidløg
0,5 spsk grøn karry pasta
0,5 dl vand
2 spsk hoisin sauce
2 spsk soja
0,5 spsk sukker
50 g sukkerærter
150 g tofu, i chililage
1 håndfuld hellig basilikum

Fremgangsmåde:

• Skær auberginerne i tern og læg dem i saltvand en times tid. • Varm olien op i en wok. Hak hvidløgene og svits dem, til de er let gyldne (det går hurtigt!). Kom currypastaen i wokken og svits den et øjeblik. • Afdryp auberginerne og svits dem, indtil de er let gyldne. Hæld vandet ved sammen med hoisinsovs, soya, sukker og et lille drys salt.Vend rundt og læg låg på wokken et par minutter • Skær sukkerærterne i strimler på skrå. Skær tofuen i tern.Tilsæt begge dele og varm dem blot igennem.Vend til sidst basilikumbladene i. Tip Lad være at fedte med 6-8 basilikumblade.Thaierne kommer hele håndfulde krydderurter i maden — ofte så meget at det næsten virker som en ekstra grønsag. Og kan man lide den lidt lakridsagtige smag af hellig basilikum er det naturligvis en fordel.