Leverpostej

Leverpostej

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1 spsk hvedemel
0,25 l letmælk
1,5 tsk groft salt
0,25 tsk nellike, stødt
0,25 tsk muskat, revet
friskkværnet peber
1 zittauerløg
150 g smør, smeltet
1 æg
300 g hakket svinelever
Tilbehør
400 g rugbrød
25 g smør

Fremgangsmåde:

Rør melet sammen med 3 spsk af mælken. Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i. Fordel blandingen i 8 porcelænsforme (a ca. 1 1/2 dl) eller 4 aluforme (a ca. 3 dl). Bag postejerne midt i ovnen.

Bagetid: Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1/2 time.

Tip: Leverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1 1/2 liter). Sæt leverpostejen i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.