Let smørcreme

Let smørcreme

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

2 æg
100 g sukker
250 g smør, usaltet

Fremgangsmåde:

1. Forbered et vandbad (s. 32). Slå æggene ud i en metalskål og tilsæt sukkeret. Sæt metalskålen i vandbadet og pisk æg og sukker sammen over damp med en håndmikser, til massen er som luftigt skum; det tager ca. 10 min. 2. Sæt metalskålen i en balje med koldt vand og pisk videre i nogle minutter, til massen er kølet noget af. Indstil piskningen og lad massen køle helt af. 3. Pisk i mellemtiden det bløde smør hvidt og luftigt med piskeriset på en køkkenmaskine eller med håndmikser. Det tager ca. 10 min. 4. Pisk lidt af den kolde æggemasse i smørret og pisk derefter resten i.

Variationer:

Likørsmørcreme: Smag smørcremen til med 2 spsk likør, cognac, rom, Kirsch eller Poire William (pære-brændevin).

Mokkasmørcreme: Smag smørcremen til med 2 tsk pulverkaffe opløst i 1 spsk kogende vand og 2 spsk cognac.

Chokoladesmørcreme: Chokoladesmørcreme Smag smørcremen til med 75 g smeltet, afkølet bitter chokolade.

Frugtsmørcreme: Smag smørcremen til med 3/4 dl siet, fast hindbærsyltetøj eller abrikossyltetøj og 1 spsk citronsaft.

Tips: Smørcremen holder sig en uge tildækket i køleskab eller 3 mdr. i fryseren. Let smørcreme egner sig til sammenlægning af sukkerbrødsbunde, genoisebunde, nøddebunde og marengs. To bunde lagt sammen med smørcreme kan skæres ud til petitfours og pyntes.