Legeret hønsekødsuppe

Legeret hønsekødsuppe

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1 høne
1 kg oksetværreb
5 suppeben
1 porre
1 persillerod
0,5 knoldselleri
2 gulerødder
8 peberkorn, hele
4 kviste timian
5 dl piskefløde
4 æggeblommer
2 gulerødder

Fremgangsmåde:

Suppe:

Kom høne( ca. 2,4 kg.), oksetværreb og suppeben i en gryde og tilsæt vand, så det dækker. Kog op og skum af. Skær de rensede grøntsager i grove stykker og kom dem i suppen sammen med peberkorn og timian. Lad suppen koge ved svag varme. Tag hønen op, når kødet er mørt. Skær bryst og overlår fra og kom skroget tilbage i suppen. Tag oksekødet op, når det er mørt. Det kan bruges til en senere middag. Lad det koge færdig - tre timer i alt - og si den igennem et klæde.

Kom piskefløden i og lad det koge sammen. Rør æggeblommerne ud i lidt af suppen og brug blandingen til at legere med. Pas på, den ikke kommer til at koge, da suppen så kan skille. Smag til med salt og peber. Riv gulerødderne groft og kom dem i. Skær kødet fra hønen i tern og lun det i suppen.