Langtidsbagte stilketomater

Langtidsbagte stilketomater

Forberedelses tid:

Antal:

30

Ingredienser:

30 tomater på stilk
0,5 dl olivenolie
2 spsk havsalt
friskkværnet peber
2 tsk rosmarin, tørret

Fremgangsmåde:

Det er lige nu, at tomaterne myldrer frem i drivhuset eller er billige på torvet. Disse langtidsbagte tomater bliver helt fantastiske i smagen, og kan fryses ned, så du får en koncentreret hilsen fra sommeren når det er koldt og vådt derude. Brug dem som tilbehør, i salater og sandwicher. Eller kom dem i en sød krukke med en rosmarinkvist og lidt ekstra olie, så er det en fin værtindegave. Brug små friske stilktomater. Skyl og tør tomaterne og fjern stilken. Vend de hele tomater i en stor skål med olie og krydderier. Sørg for, at de alle er godt dækkede af marinaden. Fordel dem i et lag på en papirbeklædt bageplade, og stil dem i en 75 grader varm ovn i mindst fem timer. Jeg plejer at stille dem ind inden jeg går i seng, så er de perfekte når vækkeuret ringer. Og duften er formidabel.