Landposteg fra Gascogne

Landposteg fra Gascogne

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

500 g hakket flæskesmåkød
150 g bacon, tern
150 g kogt skinke, tern
100 g andelever
4 spsk cognac
1 spsk timian
1 løg, hakket
2 fed hvidløg
100 g oliven, sorte
2 æg, hele
2 spsk provencekrydderi
2 tsk peber, friskkværnet
salt
1,5 pk bacon, skiver
sky
cornichoner
rucola salat
oliven, provence
brød

Fremgangsmåde:

Andeleveren skæres i små tern, marineres i cognac og timian, imens hakket flæskekød, bacon, kogt skinke, Provence-krydderi, hakket løg, knust hvidløg og æg samt peber og lidt salt blandes grundigt. Andelever + marinade røres i, en form fores med bagepapir, derefter beklædes den med baconskiver. Fyld farsen i formen, dæk med baconskiver, og luk af med stanjol. Det hele bages ved 200 grader i ca. 1½ time. Serveres med godt brød, salat, conichoner og små Provenceoliven samt sky. Opskriften skal Jens Okking primært have æren for, den er modereret i årenes løb, og har været stor succes til mange frokoster og buffeter. De hakkede oliven smager ikke af noget, rent ud sagt, men synsmæssigt pynter de - og det betyder da også en del !!