Lammeragout med friske dadler

Lammeragout med friske dadler

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1,5 kg lammekød
1 knsp, stor stødt peber
1 knsp safran
2 løg
60 g smør
salt
2 spsk honning
1 tsk, lille kanel, stødt
citronsaft
500 g dadler, friske
100 g mandler
1 tsk sesamfrø

Fremgangsmåde:

Puds lammekødet godt af for fedt og sener. Kom det i en stegegryde med peber, safran, smør og salt. Dæk med vand og bring gryden langsomt i kog. Skum urenheder af overfladen. Læg låg på og lad gryden koge meget småt i 1,5-2 timer, til kødet er meget mørt. Når kødet er ved at være mørt tilsætter man honning og kanel. Vend kødet i saucen. Tag kødet op med hulske, når det er blevet helt mørt. Smag saucen til med mere salt og peber, om nødvendigt, og smag også til med lidt citronsaft. Skyl dadlerne, og smut evt det sprøde skind af dem. Kom dem i saucen og lad dem blive gennemvarme. Kom kødet i og varm det op. Server retten i fad og drys med smuttede, ristede mandler og ristede sesamfrø. Server ris eller cous-cous til