Lammeragout

Lammeragout

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

600 g lammebov, udbenet
25 g smør
3 dl vand
2 kviste timian, frisk
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g nye kartofler
1½ tsk groft salt
4 majroer
1/4 l piskefløde
250 g ærter, frost
4-5 forårsløg
Tilbehør: 240 g landbrød.

Fremgangsmåde:

Fjern sener og hinder fra lammeboven og skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Del kødet i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og brun halvdelen af kødet i ca. 1 min. Tag kødet op og fortsæt med resten af smørret og kødet. Tilsæt vand, timian, salt og peber og bring det i kog. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tilsæt kartofler og salt og kog videre under låg i ca. 10 min. Kom majroer og fløde i og kog yderligere ca. 10 min. Hæld de frosne ærter i en sigte og brus dem over med koldt vand. Tilsæt dem sammen med forårsløg og kog retten i ca. 2 min. Tag timiankvistene op og smag retten til.