Lammekoteletter med timian på kartoffel og svampe

Lammekoteletter med timian på kartoffel og svampe

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

12 enkelte lammekoteletter
2 håndfulde timian, frisk
2 fed hvidløg
1 stk citron
3-4 spsk olivenolie
2 kg kartofler
50 g karl-johan svampe, tørrede
3-4 kviste rosmarin, frisk
2-3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Læg svampene i blød. Pluk timianen og stød den med havsalt i en morter. Kom peber, saft og fintrevet skal fra citronen og olivenolie ved og rør rundt. Tag halvdelen og smør det på lammekoteletterne og lad dem ligge og hygge sig. Tænd ovnen på 250 grader. Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, smid dem i et stort ovnfast fad, drys med salt og peber, riv rosmarinkvistene i stykker og læg dem ved, hæld olivenolie over og vend rundt. Ind i ovnen med det. Varm en pande op på fuldt blus og rist de udblødte og grundigt skyllede svampe hurtigt. Varm en grillpande op på fuldt blus. Grill koteletter af flere omgange kort på begge sider. Læg de grillede koteletter fra efterhånden på en tallerken. Når kartofler er gyldne, sænkes varmen til 175 grader, de ristede svampe vendes i kartoflerne og de grillede koteletter lægges ovenpå. Ind i ovnen igen og ud, når koteletterne har fået, hvad de skal have. Et kvarter skulle være nok. Tag det resterende timian-masse fra morteren og dryp ud over koteletterne (det er meget aromatisk, så der skal ikke meget på hver) og server. Dertil kan spises en bønnesalat af blancherede grønne bønner og udblødte og kogte blackeye-bønner vendt i en dressing af olivenolie, citronsaft, moset ansjos, moset hvidløg, finthakket skalotteløg, udkernet og finthakket rød chili og salt og peber