Lammekoteletter med gremolata og råstegte kartofler

Lammekoteletter med gremolata og råstegte kartofler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

4 lammekoteletter
smør
salt og peber
 
1 citron, skal
0,5 bdt persille
2,5 fed hvidløg
olie
 
kartofler
olivenolie
salt og peber
cherrytomater

Fremgangsmåde:

Den italienske gremolata passer så forrygende til stegt kød, ikke mindst lam. Den friske smag gør, at der ikke er brug for sauce. Men hvis du alligevel savner det, så kog panden af med en slat vin og et fed presset hvidløg. Hak den skyllede persille og vend det sammen med presset eller finthakket hvidløg og fintrevet skal af citron (ikke den hvide hinde). Rør det evt. sammen med en lille smule olie. Skrub kartoflerne og snit dem i små tern. Steg dem gyldne i olivenolie ved middel varme, husk at rumse rundt i dem meget jævnligt, så de bliver ensartet stegt. Steg også en håndfuld cherrytomater på panden, når kartoflerne er færdige. Drys med salt og peber. Steg lammekoteletterne i lidt smør, kun 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og masser af peber og lad dem hvile indpakket i nogle minutter inden serveringen. Top koteletterne op med gremolata og server dem med råstegte kartofler og cherrytomater.