Lammekølle

Lammekølle

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 8 personer

Ingredienser:

1 lammekølle
kartofler
ca. 1 spsk basilikum
½ l bouillon
2 fed hvidløg
salt og peber
smør

Fremgangsmåde:

Bradepanden eller et stort ovnfast fad smørres med smør. Store kartofler skrælles og skæres i ikke for små skiver, og lægges lagvis i panden/fadet. Drys med tørret basilikum og hæld bouillon over. Lammekøllen spækkes med hvidløg, som er skåret i aflange spidser. Gnides med smør, salt og peber og lægges over kartoflerne. Sæt køllen i en opvarmet ovn på 250 grader. Vend den til den er brunet hele vejen rundt. Det tager ca. 15-20 min. Sæt varmen ned til 175 grader og lad køllen blive mør, ,edens saften siver ned over kartoflerne. Skal kødes være rosa indvendigt, beregner du stegetiden til 25 min pr. kg. Skal kødet være gennemstegt beregner du 35 min. Pr. Kg. Sæt ovnfadet på bordet og skær for efterhånden som du serverer, hvis du ikke foretrækker at skære på et skærebræt, og lægge skiverne i en lang række ned gennem fadet over kartoflerne. Jeg serverer gerne en grøn salat og min hjemmelavede Myntegelé til.