Lammefrikadeller med timian og bagt bladselleri

Lammefrikadeller med timian og bagt bladselleri

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket lammekød
1 æg
mel
0,5 dl rødvin
0,5 tsk timian, tørret
1 fed hvidløg
salt og peber
1 bdt bladselleri
5 skalotteløg
0,5 citron, saft
0,5 dl olivenolie
hvidvins eddike
timian, tørret

Fremgangsmåde:

Egentlig er jeg ikke særligt glad for bladselleri. Jeg synes, den smager lidt af sæbe i rå tilstand. Men når den bliver bagt godt og grundigt, får den en blødere og langt mere tiltalende smag. Prøv selv.

Del bladsellerien og gør den ren. Skræl gerne de grovere stykker. Skær stilkene i 6 cm stykker og kom dem i en skål med kvarte skalotteløg. Vend grøntsagerne med ca. ½ dl olivenolie, saften af ½ citron samt salt, peber, timian og lidt hvidvinseddike. Kom dem i et ildfast fad og dæk med stanniol. Stil fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter, eller til bladsellerien er godt mør.

Rør lammekødet ihærdigt med vin, æg, krydderier, mel og hvidløg. Farsen har godt af at stå og trække et stykke tid inden stegningen. Opvarm lidt olivenolie på en pande og steg små frikadeller møre, ca. 10-12 minutter. Server frikadellerne til den bagte bladselleri, gerne sammen med ovnbagte kartoffelbåde ( de skal bare i ovnen samtidigt med bladsellerien.)