Laksemousse

Laksemousse

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

3 blade husblas
2 ds laks
100 g bladselleri
1 tsk citronsaft, friskpresset
1,5 dl creme fraiche 18%
0,5 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl piskefløde
Pynt
citron, både
bladselleri
brød

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer. Ved serveringen: Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener. Tip: Moussen kan hældes i en skål a 1 liter.