Laks i kokosmælk med agurker og kinakål

Laks i kokosmælk med agurker og kinakål

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 ferske laksebøffer
1 ds kokosmælk
0,5 rød chili
1 fed hvidløg
--------------------
0,25 kinakål
0,5 agurk
0,5 chili, rød
1 spsk soja
vindruekerneolie
---------------------------
basmati ris

Fremgangsmåde:

Den sarte smag af laks passer så fint med den aromatiske kokosmælk. Den klassiske kokosmælk har en temmelig høj fedtprocent, men man kan købe kokosmælk light, som faktisk er udmærket. Kom kokosmælken i en sauterpande sammen med hvidløg og chili. Lad den koge sammen til den så småt begynder at tykne. Tør laksen godt af i køkkenrulle og læg den ned i kokosmælken, hvor den dampes mør, ca. 12 minutter. Den kan evt. vendes halvvejs. Snit kålen i strimler og den udkernede agurk i 1 cm skrå skiver. Opvarm lidt olie på en anden pande eller i en wok og lynsteg begge dele til de netop begynder at tage farve, kun ca. 3 minutter. Der krydres med chili og soya. Serveres med kogte basmati-ris eller ægnudler.