Laks- og havkatmousse med dildsauce

Laks- og havkatmousse med dildsauce

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 8 personer

Ingredienser:

375 g havkatfilet
salt og peber
citron, saft og skal
2-2½ dl piskefløde
2 æg, hele
8 skiver fersk laks
smør
Sauce
2 skalotteløg
smør
1 spsk vineddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bdt dild
salt og peber

Fremgangsmåde:

Mousse Skær havkatfileterne i små firkanter. Blend med salt og peber, citronsaft og revet skal. Tilsæt æg og derefter fløde. Farsen skal hvile 30 min. Pensel otte eller seksten forme med blødt smør, beklæd dem med laks, og kom farsen i. Bag moussen i vandbad med folie over 25-30 min. i en forvarmet ovn ved 1900. Sauce Sauter finthakket løg i lidt smør, tilsæt vineddiken og lad det koge ned. Kom fonden i og lad den koge med og jævn til sidst saucen med fløden. Hak dilden fint og rør den i. Smag til med salt og peber. Anretning Vend moussen ud på en tallerken. Kom saucen udenom og pynt med dild. Tips Fiskemoussen kan bages dagen i forvejen. Man skal blot mindske bagetiden med 5 min, i første omgang og i stedet lune moussen i vandbad i 5 min, lige inden serveringen.