Løgsuppe

Løgsuppe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

300 g zittauerløg
80 g smør, usaltet
20 g hvedemel
1 liter hønsebouillon
1 dl creme fraiche 38%
2 æggeblommer
1 spsk portvin
100 g comté ost
4 skiver brød
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Pil løgene og hak dem fint. Smelt smørret i en stor kasserolle, tilsæt løgene og svits dem, til de er smukt gyldne. Drys melet over og rør rundt nogle sekunder med en træske, hæld derefter bouillonen ved og tilsæt 5 dl vand. Smag til med salt og lad suppen koge i 10 minutter.

2. Rist brødskiverne under grillen og skær osten i tynde stave. I en anden stor kasserolle røres æggeblommer, cremefraiche og portvin sammen. Hæld løgsuppen gennem en sigte, anbragt over den anden kasserolle, og rør forsigtigt æggeblandingen og løgsuppen sammen uden at koge. Smag til med peber. Sæt de kogte løg til side. Hæld suppen i en terrin eller fordel den i fire portionsskåle. Læg de grillede brødskiver over og fordel ostestængerne på dem. Sæt terrinen eller skålene under grillen, så osten gratineres. Byd løgene til i en skål. Den traditionelle løgsuppe, som ofte serveres ud på de små timer, er her erstattet af en mere raffineret suppe. På Jean Baptistes tid betragtedes portvin nærmest som medicin og blev tillagt en opkvikkende virkning. Den kan erstattes med en hedvin som Banyu ls. Løgene serveres som tilbehør, således at man kan forsyne sig efter smag og behag.