Kyllingelever i appelsin med tranebær og kartoffelmos

Kyllingelever i appelsin med tranebær og kartoffelmos

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

250 g kyllingelever, frost
smør
1,5 dl trænebær, friske
1 appelsin, saft
1 æble
1 spsk sukker
salt og peber
---------------------
4 bagekartoffel
smør
mælk
salt og peber
------------------------
cornichoner

Fremgangsmåde:

Kyllingelever er sund og billig mad. Det smager ikke så kraftigt af indmad som fx kalvelever, så du kan roligt prøve, selvom du ikke er helt hot på det med lever. Hvis du ikke kan skaffe friske tranebær, så server tyttebærsyltetøj og stegte æblebåde til, det er næsten ligeså godt. Skyl leverne og gå dem efter for urenheder og sener. Tør dem godt af i køkkenrulle, så de er helt tørre. Skyl tranebærrene og tag de grimme fra. Smelt lidt smør på en god pande og rist leverne så de er sprøde og brune. Drys med salt og peber. Pres appelsinen henover. Kom tranebærrene i en lille gryde sammen med små tern af æble, lidt vand og lidt sukker. Kog det kort sammen til en kompot. Den kan serveres både lun og kold. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i usaltet vand og mos dem sammen med mælk og smør og krydderier til en mos. Mosen serveres sammen med den varme kyllingelever og kompotten. Byd gerne små cornichoner til.