Kyllingelår med timianbagte persillerødder og æbler

Kyllingelår med timianbagte persillerødder og æbler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

5 kyllingeunderlår
olie
salt og peber
0,75 tsk spidskommen
---------------------------
1 æble, rødt
3 persillerødder
3,5 kartofler
smør
salt og peber
timian
----------------------------
salat

Fremgangsmåde:

Persillerødder har en dejlig, krydret smag, så det er med at bruge dem så længe de er i sæson. her er de bagt sammen med kartofler, æbler og timian. Retten egner sig også glimrende til en bøf. Serveres gerne med en frisk, grøn salat, fx hjertesalat, bare dryppet med lidt olivenolie og appelsinsaft. Kyllingelårene pensles med olie og drysses med salt, peber og spidskommen. Stil dem i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter eller til de er møre og gyldne. Skræl rodfrugterne og tag kernehuset ud af æblet. Skær det hele i meget tynde skiver med en skarp kniv. Læg det lagvist i et smurt ildfast fad, sammen med (en del) smørklatter, salt, peber og rigelig frisk timian. Stilles i ovnen sammen med kødet. Grøntsagsretten skal nok have lige lidt længere end lårene, så pak dem godt ind og lad dem trække lidt inden serveringen. Serveres gerne med en enkel grøn salat.