Kyllingelår med nøddekartoffelmos og råkost

Kyllingelår med nøddekartoffelmos og råkost

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

4 kyllingeunderlår
olie
salt og peber
paprika
------------
2 store bagekartoffel
mælk
smør
25 g hasselnøddeflager
timian, frisk
salt og peber
--------------
0,25 hvidkålshoved
1 mandarin
0,5 dl rosiner
0,5 rød peberfrugt
olivenolie
1 appelsin, saft

Fremgangsmåde:

Alle elsker kartoffelmos, og her har jeg givet den en lille drejning og rørt den med friske timianblade og hasselnøddeflager. Uhm. Råkostsalaten kan du variere efter hvad du har i grøntsagsskuffen, men frugt af en slags er næsten nødvendigt. Pensl kyllingelårene med olie og drys med krydderier. Stil dem i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller til de er møre og gyldne. Skræl kartoflerne og snit dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i usaltet vand og mos dem med salt, peber, mælk og smør som du plejer. Rør den færdige mos med hasselnøddeflager og friske timianblade. Snit hvidkålet meget fint og klip mandarinbåde i små stykker, som vendes i. Tilsæt tern af peberfrugt og rosiner. Vend salaten med olivenolie og appelsinsaft. Server salaten til de varme kyllingelår og nøddemosen.