Kyllingebryst med appelsinsauce

Kyllingebryst med appelsinsauce

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 stk kylling, bryst med skind
1 fed hvidløg
0,5 dl hvidvin
2 appelsin
olivenolie
salt og peber
------------------
2 dl basmati ris
2 dl ærter

Fremgangsmåde:

Appelsinerne er gode og billige lige nu, så vi tager lige og kommer et par stykker i saucen. Du kan udmærket erstatte kyllingekødet med fx svinekoteletter eller kalkunschnitzler, hvis du mere er i det humør. Hvis du har et glas mangochutney, så stil det på bordet.

Opvarm lidt olivenolie på en rummelig pande og brun kyllingestykkerne på alle sider. Drys dem med salt og peber. Kom hakket hvidløg ned til kødet og lad det stege med et øjeblik. Tilsæt vinen og lad det koge næsten helt bort. Riv skallen af den ene appelsin fint, og kom det på panden med saften fra begge appelsiner. Lad retten simre under låg i ca. 10-15 minutter, eller til kyllingestykkerne er helt møre. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Vend risene sammen med de optøede ærter nogle få minutter før serveringen. Smag evt. saucen til med lidt salt og peber.