Kylling svøbt i salat

Kylling svøbt i salat

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

2 salathoveder
8 kinesiske svampe
60 g grønsag, sizhuan-konserveret
7 vandkastanjer
5 kylling, bryst
1,5 dl jordnøddeolie
50 g valnødder
4,5 fed hvidløg
6 forårsløg
1,5 spsk shaoxing vin
marinaden
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk sojasauce
hvid peber, friskkværnet
2 tsk shaoxing vin
1,5 tsk majsmel
1 æggehvide, let pisket
2,5 spsk vand
2 spsk jordnøddeolie
2 tsk sesamolie
saucen
1,5 tsk kartoffelmel
1,5 dl klar suppe
1,5 tsk sojasauce, tyk
2 spsk østerssauce

Fremgangsmåde:

Til 6 personer med 2 andre retter Skønt kyllingen her er lækker, anvender man i en mere elegarn (men også dyrere) version af denne sydlige ret vagtelkød og tørrede østers. I Skyl og tør salaten. Læg den i køleskabet for at bevare sprødheden til kyllingen skal tilberedes, arranger så bladene på 1 eller 2 fade. 2 Si og tryk overskydende vand af svampene, men lad dem være fugtige. Snit dem i terninger på størrelse med fine ærter. 3 Hak den sizhuan-konserverede grønsag fint, fjern samtidig seje fibre. 4 Hak vandkastanjerne i blender. 5 Hak kyllingekødet groft. Læg det i en stor skål. 6 Tilbered marinaden: tilsæt salt, sukker, soyasauce, peber, vin, majsmel og æggehvide til kyllingen. Bland det godt. Tilsæt vand, i spsk ad gangen, og rør kraftigt, i samme retning, så kyllingefarsen bliver lettere i konsistens. 7 Rør svampene, den konserverede grønsag og vandkastanjerne i. Lad det marinere i 30 minutter. Bland olie og sesamolie i. 8 Tilbered saucen: opløs kartoffelmelet i en lille skål med 2 spsk af suppen. Rør den resterende suppe i og tilsæt soyasauce og Østerssauce. 9 Opvarm en wok. Tilsæt valnødderne eller mandlerne og rør konstant over svag til jævn varme i Ca. 3 minutter til de er sprøde og aromatiske. Tag dem op og hak dem. Vask wok’en og tør den. (Dette punkt kan udføres adskillige timer i forvejen). 10 Varm wok’en over kraftig varme til den ryger. Tilsæt 1½ dl olie og slyng den rundt til den er hed. Tilsæt hvidløget, som straks syder og tager farve. Tilsæt det hvide forårsløg, rør et par gange og tilsæt kyllingen. Vend og skub med wokskeen eller spatlen i 2-3 minutter, eller til kyllingen bliver hvid og mas evt. klumper. Hæld vinen i langs wok’ens sider, og rør mens den syder. 11 Dæmp varmen, så snart det holder op at syde, skub ingredienserne ud i siderne af wok’en og hæld den godt rørte sauce i midten. Rør, når den bobler, kyllingen i, tilsæt det grønne forårsløg og valnødder eller mandler, rør konstant. Anbring det på et varmt fad og stil det midt på bordet med salatbladene (a). 12 Under måltidet tager hver person i salatblad af gangen (b), øser noget kylling op på salaten (c), folder det omkring kyllingen (d) og spiser det med fingrene.