Kylling i citrongræs

Kylling i citrongræs

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g kylling, inderfilet
1 spsk fiskesauce
2 fed hvidløg
1,5 stilke citrongræs, frisk
0,5 tsk knust, sort peber
1 spsk nøddeolie
0,5 chili, rød
2 dl sukkerærter, frost
2 spsk rørsukker
-----------------------
2 dl jasminris

Fremgangsmåde:

En nem lille sag med den aromatiske citrongræs. Her duer det ikke rigtigt at bruge tørret citrongræs, det smager mest af hø, så kan du ikke få den friske, så erstat det helt med saft og revet skal af 1 lime. Brug kun de inderste, grønne blade af græsset, og ikke de øverste 5 centimeter. Hak det enormt fint. Citrongræs kan godt fryses. Kyllingekødet lægges i en marinade af fiskesauce, finthakket hvidløg, 1 spsk sukker, finthakket citrongræs og knust peber. Lad det trække i mindst en halv time, gerne længere. Opvarm olien på en stor pande eller i en wok og sauter kyllingen gylden på alle sider. Lad den stege til den er helt gennemstegt, ca. 12-15 minutter. Kom resten af sukkeret på en anden pande og lad det karamellisere under skarp overvågning! Så snart sukkeret er gyldentbrunt og boblende, tages det af og røres i kyllingeretten sammen med sukkerærter og finthakket chili. Kog risene efter anvisningen på emballagen og server til kyllingeretten.