Kylling glaseret i hoisinsauce

Kylling glaseret i hoisinsauce

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

2,5 kylling, bryst
6 spsk jordnødde- eller majsolie
5,5 fed hvidløg
4,5 forårsløg
1,25 spsk shaoxing vin
3 spsk hoisin sauce
50 g cashewnødder, ristede
marinaden
0,5 tsk salt
hvid peber, friskkværnet
2 tsk shaoxing vin
1 tsk majsmel
0,5 æggehvide, let pisket
2 tsk sesamolie

Fremgangsmåde:

Til 4-6 personer med 2-3 andre retter Hoisinsaucen forlener kyllingen i denne nordlige ret med farve og aroma, mens cashewnødderne giver en behagelig kontrast mht. konsistens. I Skær kyllingekødet i 2 cm’s terninger. Læg det i en skål. 2 Tilbered marinaden: bland salt, peber og vin med kyllingen. Drys majsmelet over og rør æggehviden i, så kødet er dækket. Lad det marinere i 15-30 minutter. Bland sesamolien i. 3 Opvarm en wok over kraftig varme til den ryger. Hæld 5 spsk olie i og slyng den rundt. Tilsæt 2/3 af hvidløg og forårsløg. Rør et par gange med wokske eller spatel, og tilsæt kyllingen. Vend og skub med wokske eller spatel i Ca. 2 minutter, skru ned for varmen, så kyllingen ikke bliver sej. Hæld vinen i langs wok’ens sider. Tag kyllingen, der mangler en smule i at være kogt, op så snart det holder op at syde og læg den på et varmt fad. 4 Skru op for varmen, tilsæt den resterende spsk olie og slyng den rundt. Tilsæt det resterende hvidløg og, når det syder, hoisinsaucen og rør godt. Læg kyllingen i wok’en og skub den omkring i saucen så den glaseres, indtil den er lige netop kogt. Bland cashewnødder og grønne forårsløg i. Anret det på et varmt fad. Server det straks.