Krydret tomattærte med skinke

Krydret tomattærte med skinke

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

125 g fuldkornshvedemel
50 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk paprika
2,5 spsk vand
50 g smør
5,5 stk tomater, store
1 bdt purløg, frisk
200 g kogt skinke, tern
100 g ost, revet
3 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
2 spsk chilisauce, sød
3 tsk oregano, tørret

Fremgangsmåde:

Dejen: fuldkornshvedemel, hvedemel, salt og paprika blandes og smørret/margarinen smuldres deri. Dejen samles med vandet og rulles ud til et tærtefad (ca. 25 cm i diameter). Dejen prikkes med en gaffel og forbages ved 220 grader i ca. 15 minutter. Pureblanding: tomatpureen blandes med knust hvidløg, oregano og chilisauce. Blandingen smøres på den forbagte tærtebund og der drysses ca. halvdelen af den revede ost ovenpå. Skinken fordeles ovenpå og derefter skæres tomaterne i skiver (endeskiverne skal ikke bruges) og lægges taglagt henover skinken i et lag. Purløgen klippes henover tomaterne og til sidst drysses der med den sidste revne ost. Bages færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 220 grader. Når tærten tages ud af ovnen, skal væden fra tomaterne hældes fra tærtefadet inden servering