Krydderhakkebøf med smørdampede jordskokker

Krydderhakkebøf med smørdampede jordskokker

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

350 g hakket oksekød
1 dl krydderurter, blandede
2 spsk dijon sennep
0,75 æg
salt og peber
smør
------------------------------
1 bk jordskokker
smør
vand
1 knsp sukker
salt og peber
-------------------
salat

Fremgangsmåde:

Brug hvad du kan få fat i af friske krydderurter i denne opskrift; persille, basilikum, timian, dild, estragon. Du kan vælge at grille bøfferne på havegrillen i stedet for at stege dem på panden, eller stege dem på en grillpande, hvis du har sådan en. Ælt det hakkede kød med krydderurter, sennep og lidt sammenpisket æg. Form det til to store bøffer. Steg bøfferne i smør på en god pande eller på havens grill. De skal have ca. 18 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Drys med salt og peber. Skræl jordskokkerne og skær dem i ensartede stykker. Kom dem i en gryde sammen med en god smørklat og en lille smule vand og damp dem under låg til de er møre men med bid, ca. 8 minutter. Krydres med salt og peber og serveres varme til bøfferne, gerne med en blandet, grøn salat og evt. en kold sauce af yoghurt naturel, rørt med lidt sennep.