Krebinetter med purløgsdressing

Krebinetter med purløgsdressing

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g hakket kalvekød
1 spsk estragon, frisk
0,5 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
0,25 tsk groft salt
25 g smør
dressing
3,5 dl ylette
4 spsk purløg, frisk
0,5 tsk groft salt
friskkværnet peber
Salat
500 g ærter med bælg
1 icebergsalat
600 g kartofler
1 agurk
Pynt:
Brøndkarse
Tilbehør
240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bland kød, estragon, salt og peber. Lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Form kødet til 8 boller. Sæt bollerne på et skærebræt og tryk dem let så de bliver trekantede. Bland mel og salt sammen. Vend kødet i det krydrede mel. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg "karbonaderne" ved svag varme ca. 4 min. på hver side (ca. 12 min. i alt).

Dressing: Rør ylette med purløg, salt og peber. Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time og smag den til.

Salat: Bælg ærterne. Fordel salaten på et fladt fad. Anret herpå kartofler og agurk og drys ærterne over.

Tips: Ylette kan erstattes af tykmælk. Friske ærter kan erstattes af frosne, optøede ærter.