Kransekagekonfekt

Kransekagekonfekt

Forberedelses tid:

Antal:

30

Ingredienser:

125 g mandler
75 g flormelis
0,5 vanilie, stang
1 spsk abrikosmarmelade
0,75 æggehvide
mel
1 æggeblomme

Fremgangsmåde:

1. Smut mandlerne. Kværn dem fint med sukker og vaniljekorn/vaniljesukker i blender. Uden blender skal man bruge mandelkværn og blande med sukker og vanilje bagefter. 2. Rør abrikosmarmelade i og så meget æggehvide, at massen hænger sammen i en tyk pasta. 3. Drys lidt mel på bordet og skrab massen ud på melet. Drys lidt mel på massen og tril den til en pølse. Del pølsen i 20 stykker. Tril dem til kugler med mel på hænderne. Sæt dem på bagepapir på en plade og tryk dem lidt flade. Pensl dem med æggeblomme rørt ud med 1-2 spsk vand. Tryk en fordybning i midten og bag dem ved 180° i ca. 10 min. øverst i ovnen, til de er gyldne på toppen og i bunden. Tag dem ud af ovnen og læg ca. ½ tsk abrikosmarmelade i fordybningen. Variationer Konfekt med kirsebær Læg halve amarena-kirsebær i fordybningen. Konfekt med nødder/mandler Undlad at lave en fordybning og drys de penslede kager med hakkede pistacienødder eller mandler. Konfekt med hel mandel: Tril dejstykkerne i oval daddelform, pensl dem med æggestrygelse og tryk en halv eller hel smuttet mandel i kagen. Konfekt med chokolade: Skrab den færdige dej direkte i en sprøjtepose med stjernetylle (ca. 1,5 cm åbning) og sprøjt toppe på bagepapiret på bagepladen. Tryk en hasselnød i toppen og bag dem gyldne. Afkøl dem og dyp evt. bunden og lidt af kanten i smeltet overtrækschokolade. Skrab bunden af mod kanten af skålen og sæt kagerne på rent bagepapir, til chokoladen er stivnet.