Krabbebøffer med lime og gulerodsråkost

Krabbebøffer med lime og gulerodsråkost

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 ds krabbekød
1 stort æg
1,5 skiver toast brød
1 dl mælk
salt og peber
mel
1 lime
4 gulerødder
0,5 porre
0,5 dl solsikkekerner, ristede
3 spsk sesamolie
1 lime
rosiner
kartofler

Fremgangsmåde:

Disse lækre krabbebøffer er hurtigt lavet. Når du nu er i gang, kan du passende lave en dobbelt portion, for de er rigtigt gode til madpakken næste dag. Det gælder i øvrigt også gulerodssalaten. Hvis du synes at krabbekødet er for dyrt, kan du godt erstatte det med tun. Smuldr brødet og lad det trække sammen med mælken til det er helt opløst. Hæld væden fra krabbekødet og rør det sammen med æg, limesaft, salt og peber og det opløste brød. Massen skal være ret fast, så du kan evt. tilsætte lidt ekstra mel. Tilsæt saft og evt. lidt revet skal fra den ene lime. Form farsen til to bøffer og steg dem gyldne i olivenolie. Skræl og riv gulerødderne og snit det porren i små tern. Vend salaten sammen med saft fra den anden lime samt ristede solsikkekerner og sesamolie. Salaten kan evt. dekoreres med kviste af frisk dild. Du kan servere kartofler og fx lidt frisk hytteost til.