Korendekager

Korendekager

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

100 g sukker
1 æg
100 g smør
135 g mel
3 æggehvider
100 g korender
30 g mandler

Fremgangsmåde:

1. Vask og tør korenderne. Smut og hak mandlerne. Blødgør smørret.

2. Rør sukkeret med det hele æg og smørret, til blandingen er lys og luftig.

3. Sigt melet i og bland godt.

4. Pisk de tre æggehvider stive og rør dem i dejen.

5. Smør dejen jævnt ud på to stykker bagepapir med en paletkniv og træk papiret over på en bageplade. Drys med korender, hakkede mandler og en anelse sukker. Bag dejen ved 180° i 6-8 min., eller til kagerne begynder at tage farve.

6. Tag dem ud og skær dem i ca. 4 cm brede strimler. Skær strimlerne over på skrå, så de danner harlekintern, eller skær dem i regulære firkanter. De yderste kager er som regel mere bagt end de midterste. Tag de bagte fra og bag resten færdig. Tag dem af papiret og lad dem køle af på bagerist.