Kong Hans nytårs torsk

Kong Hans nytårs torsk

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 stk torsk, filet med skind
Sauce
6 tomater med stilk
1 dl olivenolie
citronsaft
salt og peber
Garniture
20 skalotteløg
5 violette artiskokker
20 nicoise oliven, med sten
10 cherry tomater
timian
olivenolie
sukker
salt og peber
4 håndfulde spinat
12 basilikum, blade

Fremgangsmåde:

Torske stykkerne lægges i en smurt pande med salt og peber, tildækkes med stanniol og bages forsigtigt ved 140 – 150 grader ca. 10 – 15 minutter eller indtil skindet let lader sig trække af. Serveres straks !!! Tomaterne skæres i grove tern og tilsættes oliven olien, lunes og blendes. Pas på at der ikke blendes for længe så kernerne bliver knust og gør saucen bitter. Pureen sigtes og smages til med salt, peber samt citron saft. Varmes ved anretning, men må ikke koge. Spinaten sauteres i smør, krydres med salt og peber og dryppes af. Basilikum bladene friteres i lidt 180 grader varm vindrue kerne olie Artiskokker (tournerede og kogt møre), skalotter( bagt møre i ovnen og smuttet ud af skallen) og oliven sauteres i lidt god oliven olie med et par rosmarin kviste og krydres med salt og peber. Dryppes af. På midten af fire store tallerkener anrettes den afdryppede spinat. Herpå placeres de netop færdige bagte torske stykker (det er vigtigt at man afpasser tilberedningen af garnituren efter fisken), heromkring kommes løg, artiskokker, oliven og tomat. Saucen kommes ved og et par basilikum blade lægges på torske stykkerne efter at skindet er fjernet.