Kold tomatsuppe med ostebrød

Kold tomatsuppe med ostebrød

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

Kold tomatsuppe
10 tomater, store
vand
2 grønsagsbouillon, terning
1 dl vand
1 rødløg, finthakket
2 røde peberfrugter
0,5 l koldt vand
1 ds tomatpuré
1 tsk balsamico
1 tsk sukker
1,5 tsk groft salt
friskkværnet peber
ostebrød
4 pitabrød
100 g pizzaost

Fremgangsmåde:

Gratinering: Ca. 7 min. ved 250°. Kold tomatsuppe: Prik tomaterne med en spids gaffel. Kom dem i kogende vand et kort øjeblik til skindet begynder at løsne sig. Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint. Opløs bouillon-pastaen i 1 dl kogende vand i en gryde. Tilsæt løg og kog dem under låg i ca. 1 min. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Stil suppen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer til den er kold. Smag tomatsuppen til. Ostebrød: Flæk pitabrødene og fordel osten på de 8 halve brød. Gratiner brødene midt i ovnen. Ved serveringen: Skær de varme brødskiver i kvarte og server dem til den kolde tomatsuppe. Tip: I stedet for friske tomater kan anvendes 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g). Smag suppen til med 1/2 tsk sukker og 1/2 tsk groft salt ekstra.