Kold sommer suppe

Kold sommer suppe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

200 g Jordbær
200 g rabarber
100 g sukker
2 dl vand
1 stang kanel
1 stang Vanilie
1 spsk citrontimian

Fremgangsmåde:

Rens rabarberstilkene og skær dem i skrå skiver ( ca. 1 cm tykkelse). Lad vandet koge med sukker, kanel og den delte vanille stang i ca. 5 min. Og lad sukker lagen trække i ca. 10 minutter. Sigt herefter suppen. Rabarberstykkerne kommes her og lagen koges forsigtigt op igen. Så snart det begynder at boble igen tages det af komfuret og suppen med rabarber afkøles natten over. Rens jordbærrene og skær dem i fire eller seks dele. Bland stykkerne i rabarbersuppen med let hånd. Drys med citrontimian . Servering: Fordel jordbær, rabarber og suppe i 4 dybe tallerkner. Kan serveres med vanilleis eller flødeskum og ristede nøddeflager på suppen.