Kold fennikelsuppe

Kold fennikelsuppe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

160 g sandwichbrød
2 fennikelknold
60 g mandler
1 dl olivenolie
2 citroner
2 appelsin
fint salt
peber, friskkværnet
pernod

Fremgangsmåde:

1. Skær skorpen af brødet og skær brødkrummen i store tern. Gør fennikelknoldene i stand og hak dem fint. Pres citroner og appelsiner. Knæk mandlerne og smut dem. 2. I en skål blandes brødterninger, de hakkede fennikelknolde, saften af citrusfrugterne og halvdelen af mandlerne. Tilsæt 4 dl koldt vand samt olien. Rør det godt sammen og lad det trække koldt i en halv time. 3. Skålens indhold blendes i foodprocessor, til det har konsistens som en suppe. Pres det gennem en fin sigte med bagsiden af en grydeske. Sæt suppen i køleskab. Af den masse, der er tilbage i sig ten, formes små aflange boller ve hjælp af en teske. 4. Fordel den kolde suppe i dybe tallerkener, læg de små boller i midten. Garner med resten af mandlerne og finthakket fennikeltop. Denne suppe med smag af anis og friske mandler er i familie med den spanske gaspacho. Den er velegnet til en sommermiddag - man kan servere den for at vække appetitten. Kendere tilsætter gerne nogle dråber Pernod. De franske olivenolier, som vi foretrækker, kommer fra Maussane og Nyons - de er både milde og frugtagtige.