Kold blomkålsret

Kold blomkålsret

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1 blomkålshoved
500 g kvark, o,1%
2 dl creme fraiche 18%
2 spsk karse, frisk
5 spsk rød peberfrugt, syltede
0,5 tsk karry, ostindisk
1,5 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk sukker
hovedsalat, blade
250 g ærter
200 g rejer
Tilbehør
dild, frisk
rejer
flutes

Fremgangsmåde:

Rens og skyl blomkålshovedet. Læg det evt. i koldt vand tilsat salt i ca. 10 min. Tag blomkålshovedet op af vandet og kog det i en gryde med letsaltet vand, til det er knap mørt, ca. 15 min. Afkøl det. Rør kvark og cremefraiche sammen med krydderierne. Smag til.

Ved serveringen: Læg det godt afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt af kvarksaucen over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, kogte ærter og rejer omkring blomkålshovedet. Pynt med dild og rejer.