Kokossuppe med svampe

Kokossuppe med svampe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 dl skråsvampe, tørrede
1 stilk citrongræs
4 skiver galangarod
4 fed hvidløg
2,5 korianderrødder
4 skalotteløg
3 peberkorn
4 dl kokosmælk
2 tsk sukker
100 g østers hatte
150 g grønne bønner
3,5 dl grøntsags bouillon
2 kaffir limeblade
2 spsk vegetarisk fiskesovs
1,5 chili
1 spsk citronsaft
koriander, frisk

Fremgangsmåde:

Denne suppe er den første vi stifter bekendtskab med Thailand. Derfor skal det også være den første i bogen - for vi smeltede, da vi smagte den, og i Thailand må vi hele tiden lægge bånd på os selv for ikke at vælge den, hver eneste gang, vi skal spise. Suppen indeholder en vidunderlig symfoni af smagsnuancec en blanding af sødt og syrligt og en dejlig balance mellem citrongræs, galangarod og kokos. Vi lærte at lave suppen i Chiang Mai Cookery School. Den laves traditionelt med små stykker kyllingekød. Vi har her brugt grønne bønner i stedet for, og vi forsikrer, at det er et glimrende bytte, ikke mindst for kyllingen. En anden fordel ved suppen er, at den er lynhurtig at lave. • Udblød stråsvampene ca. 30 minutter (gerne længere). • Hak det nederste af citrongræsset samt galangaroden, hvidløgene, korianderrødderne og skalotteløgene. Knus det hele til en pasta i morteren. Knus de sorte peberkorn i en anden morter - eller brug peberkværnen. Stød peberkornene med i pastaen. • Bring 1½ dl kokosmælk i kog og lad det koge ind til cirka halvdelen. Kom pastaen og de udblødte svampe i sammen med det øverste seje stykke af citrongræsset skåret i mindre stykker. Tilsæt resten af kokosmælken, sukker, strimlede østershatte og bønnerne skåret i 3-4 cm lange stykker. Hæld bouillonen ved og lad suppen simre under låg 5 minutter. • Kom limebladene og fiskesovsen i suppen sammen med fintsnittet chili efter smag samt et lille drys salt. Bring suppen i kog igen og fjern den fra varmen. Rør citronsaften i og smag til. • Servér suppen drysset med hakket koriander. Tip Der kan bruges andre grønsager end grønne bønner f.eks. Vandkastanier, og der kan tilsættes små tern af tofu eller seitan. Der kan bruges stråsvampe fra dåse i stedet for tørrede.