Kokossuppe fra Koh Samui

Kokossuppe fra Koh Samui

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 spsk finthakket citrongræs
150 g champignon
2 spsk olivenolie
2,5 dl kokosmælk
100 g gulerod
100 g broccoli
2 blade kinakål
100 g grønne bønner
50 g bambusskud, dåse
2 chili, rød
0,5 l grøntsags bouillon
2 tsk sukker
4 kaffir limeblade
koriander, frisk

Fremgangsmåde:

For mange år siden befandt jeg mig på den vidunderlige thailandske ø, Koh Samui. Det var før, den blev den store turistmagnet, den er i dag. Her var jeg i dobbelt forstand langt ude: jeg lå stort set på det yderste i en lille palmehytte nogle få meter fra det funklende blå hav. Men jeg overlevede, og efter nogle uger kunne jeg nyde denne dejlige kokossuppe. • Hak citrongræsset virkelig fint. Skær svampene i skiver. Svits de to ting i olien et par minutter • Hæld kokosmælken i gryden og læg låg på. Bring suppen i kog. • Skær guleroden i små bjælker Del broccolien i små buketter Snit kinakålen. Skær bønnerne og bambusskuddene i mindre stykker Kom alle grønsagerne i suppen sammen med de hele chili. Lad suppen simre under låg 4-5 minutter • Tilsæt bouillonen og sukkeret og lad suppen koge 2-3 minutter mere. Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt limebladene. Fjern chilierne og drys evt. suppen med hakket koriander ved serveringen.