Kogte grønne linser

Kogte grønne linser

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

200 g grønne linser
1 løg
2 stk nelliker
50 g bacon
1 laurbærblad
2 kviste timian
persille, kviste
2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Kontroller linserne håndfuld for håndfuld; der kan være småsten i. Sæt linserne i blød i varmt vand i 2 timer (nogle linser er forbehandlet og behøver ingen iblødsætning - følg brugsanvisning på pakken). Kasser dette vand. Pil løget og del det i kvarte. Stik en nellike i to af stykkerne. Kom de afdryppede linser i en gryde med 3/4 liter vand og tilsæt bacon, løg, krydderurter og salt. Bring gryden i kog, skru ned, læg låg på og lad linserne koge meget småt i 40 min. (eller efter anvisning). Smag på linserne; de skal virke møre hele vejen igennem. Si linserne og fjern løg, bacon og krydderurter.