Kogt poulard i selleri

Kogt poulard i selleri

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 poulard, stor
20 hvide peberkorn
2 laurbærblade
1 løg
2 gulerødder
1 selleri
2 kviste timian
1 spsk groft salt
0,5 l piskefløde
100 g smør

Fremgangsmåde:

Læg poularden i en gryde med koldt saltet vand og kog op. Gør grøntsagerne i stand imens, hæld dem ned til poularden når vandet koger og kog det hele i 30 min. Tag så den hele selleri op og lad resten koge 30 min. til. Sigt suppen gennem en finmasket sigte eller et klæde og kog ind til ca. ½ l. Skum undervejs for fedt og urenheder. Mens fonden koger ind skæres selleri og poulard i mundvenlige stykker og kødet saltes. Når fonden er reduceret tilstrækkeligt hældes piskefløden ved og det hele simrer videre, til saucen er lækker og cremet. Så varmes poulard- og selleristykker i saucen, som i sidste øjeblik m onteres med en klat smør lige inden der blir sagt: "værsgod". Tilbehør: Friske danske pillekartofler pyntet med persille. God fornøjelse...