Klippekrans med æbler

Klippekrans med æbler

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

dej
250 g mel
2 tsk bagepulver
100 g smør
50 g sukker
1 æg
2,5 spsk piskefløde
Fyld
2,5 æbler
2,5 spsk sukker
2,5 spsk smør
1 tsk vaniliesukker
1 tsk kanel
Til pynt og glasur
1 æble, rødt
100 g florsukker

Fremgangsmåde:

Til dejen hakkes smørret i blandingen af mel og bagepulver, hvorpå resten af ingredienserne æltes i til en blød og lækker dej, der ikke må hænge i bord eller hænder. Lad den gerne hvile i ca. 30 minutter. Dejen rulles ud til en aflang plade på ca. 15x30 cm. Smør, sukker, vanillesukker og kanel røres sammen og fordeles oven på dejen, hvorpå æblerne rives direkte over. Når fyldet er fordelt på dejen, rulles den til en pølse på den lange led og formes til en krans, der lægges på en smurt plade (eller med bagepapir). Med en saks klipper man nogle snit hele vejen rundt, hvor man stikker rå rødskallede æblebåde ned i. Kransen skal bages ved god varme 200 - 225 grader i ca. 1/2 time. Lidt udrørt florsukker trækkes over - uden at dække æblestykkerne. Smager særlig godt mens den er lun, men kan sagtens ligge flere dage uden at blive tør..