Klipfisk som i Livorno

Klipfisk som i Livorno

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

700 g klipfisk eller torskefileter
2 spsk mel
2 fed hvidløg
olivenolie
sovs af:
1 ds flåede tomater
1 løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
ristet landbrød gnedet i hvidløg
hakket persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær fisken i små firkanter, som vendes i mel og steges i olivenolie med et fed presset hvidløg. Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre med tomater. Blend sovsen i blenderen. Varm et fed knust hvidløg i olivenolie og lad den blendede sovs koge ind i Ca. 5 minutter, smag til med salt og peber. Rist brødet, gnid med hvidløg, placer fisken ovenpå og overhæld med sovs og drys med persille. VIN: Vernaccia 5. Gimignano - Bardolino Chiaretto