Klassisk Tiramisu

Klassisk Tiramisu

Forberedelses tid:

Antal:

7

Ingredienser:

400 g ladyfingers
0,5 dl rom
500 g mascarpone
1 tsk pulverkaffe
80 g æggeblommer, pasteuriseret
90 g æggehvide, pasteuriseret
kakaopulver
100 g sukker
chokolade
2 kopper kaffe

Fremgangsmåde:

Tiramisu er blevet en klassiker både i Italien og i den øvrige verden. Veneto regionen menes at være opfinder af denne tilgængelige og dejlige kage. Men den piemontesiske (Torino) madtradition for brug af savoiardi kiks (ladyfingers) går helt tilbage til 1800-tallet, da man brugte savoiardi og mascarpone creme i en enkel behagelig kombination. Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret, og pisk mascarponen og pulverkaffen i. Pisk æggehviderne meget stive, og vend dem i æggeblomme-massen. Kiksene lægges i et dybt fad og overhældes med kaffe og rom eller marsala. Cremen fordeles over. Kagen har godt af at trække natten over i køleskab. Inden kagen serveres, drysses den med kakao igennem en si eller revet mørk chokolade.