Klassisk sandkage

Klassisk sandkage

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

200 g smør, blødt
200 g sukker
4 æg
200 g mel

Fremgangsmåde:

1. Kom det bløde smør i en røreskål sammen med 150 g af sukkeret og pisk længe, til det er lyst og luftigt (5-10 min.). Det er nemmest med piskeriset på en køkkenmaskine eller med en kraftig håndmikser. 2. Del æggene og kom æggeblommerne i det piskede smør, én ad gangen. Pisk videre kraftigt og længe (mindst 5 min.). 3. Pisk æggehviderne halvstive, og lad de sidste 50 g sukker risle langsomt i, mens hviderne piskes helt stive – men ikke sprøde. 4. Rør forsigtigt en tredjedel af æggehviderne i dejen. 5. Sigt halvdelen af melet over dejen og fold det i, til det lige akkurat er blandet. Sigt resten af melet over dejen og fold det omhyggeligt i . 6. Fold forsigtigt resten af æggehviderne i dejen og hæld den i en smurt, melet form eller form med slip-let-belægning. 7. Bag kagen ved 180° i ca. 60 min. Kontroller med en træ-grillpind eller en træ-strikkepind, at der ikke hænger rå dej ved pinden, når den stikkes ned midt i kagen og trækkes op igen. Kagen skal være smukt brun og revnet godt på midten. 8. Lad kagen blive i formen nogle minutter, så dampen får den til at løsne sig. Vend den ud på en bagerist og rejs den forsigtigt op. Hvis den ligger på siden, kan den falde ind. Lad kagen køle helt af og pak den lufttæt ind, så den ikke tørrer ud.