Kirsebærkage

Forberedelses tid:
Antal:
1Forfatter:
Karolines køkkenIngredienser:
Fremgangsmåde:
1 kage - ca. 32 stykker Bagetid: Ca. 1 time og 10 min. ved 175°. Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke. Pisk blødt smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vanillesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og mælk. Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist. Serveres med et drys flormelis ovenpå.
Tips: Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanille flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.