Kartoffelsnitter med ost

Kartoffelsnitter med ost

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

2 kg kartofler, melede
10 skalotteløg
75 g smør, smeltet
1 tsk muskat, revet
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelsnitter
100 g gratineringsost

Fremgangsmåde:

Kan serveres til: 1,2 kg stegt kød, fx helstegt oksefilet, oksemørbradbøffer eller hakkebøffer - og dertil 6 dl skysauce og 1,2 kg grønsager. Bagetid: Ca. 1 time og 15 min. ved 200°. Gratinering: Ca. 17 min. ved 250°. Kartoffelkage: Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver. Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Kartoffelsnitter: Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 "lagkagesnit". Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 12 min. og drys osten på. Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen. Tip: Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.