Kartoffelsalat med Blegselleri.

Kartoffelsalat med Blegselleri.

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

150 g Blegselleri
60 g Vineddike
40 g Olivenolie
35 g Vand
6 g fint Salt
6 g hakket Kørvel
2 g hakket Estragon
1 g friskkværnet peber
kartofler, faste

Fremgangsmåde:

Kartoflerne koges med Skræl i saltet Vand, og 600 g skrælles og skæres i Skiver, mens de endnu er varme. Over Kartoffelskiverne slaas først 35 g Vand( eller vin eller suppe), og derefter krydres de med 45 g af Eddiken, rørt ud med Saltet, Peberet og 30 g Olivenolie. Dette blandes forsigtigt, for at Kartoflerne ikke skal gaa itu, og skal blive staaende for at marinere i to Timer. Først efter denne Tids Forløb kimmes Blegsellerien skaaret i smaa Stykker og Resten af Olien og Eddiken i. Det blandes paa ny, og man lader det staa endnu et Kvarter. I sidste øjeblik blandes Salaten med Kørvel og Estragon og serveres.