Kartoffelsalat.

Kartoffelsalat.

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1000 g kartofler, faste
100 g Hvidvin
100 g Suppe
100 g Vineddike
60 g reinette æbler
25 g Olivenolie
5 g Purløg
3 g Persille
3 g estragon
2 g kørvel
2 g friskkværnet peber
2 g Sennep
1 Matjesild

Fremgangsmåde:

Silden renses uden at vandes ud, Benet tages ud, og Kødet gnides gennem Sigten sammen med Mælken. Æblerne og Krydderurterne hakkes fint. I et Salatfad kommes Eddiken, Vinen, Suppen, Peberet, Sennepen og Olien. Bland dette godt og kom saa Sildepureen, de hakkede Æbler og de hakkede Krydderurter i. 0Kartoflerne koges i Damp, skrælles, mens de endnu er varme, og skæres i Skiver. Sovsen piskes for at gøre den ganske jævn, og heri kommes Kartoffelskiverfle, som endnu skal være varme. Man blander med stor Omhu, for at de ikke skal gaa itu. Lad dette staa mindst i tre Timer. Vend Salaten paa fly, smag den til og server. Denne Salat, som er meget nem, smager udmærket.